Voor al uw kleine en
grote bouwplannen!

Duurzaam bouwen..

is een veel gehoord woord die de laatste jaren veel aandacht krijgt. Het slaat hierbij vaak op een ecologisch verantwoorde manier van leven. Wij zorgen ervoor dat uw plan samenwerkend met ecologisch en met lange levensduur meegaat.

Welke verbouwing u ook voor ogen heeft, een vergoting van uw leefgenot proberen wij altijd gepaard te laten gaan met een verlaging van uw energiegebruik en dus van uw (energie)kosten. Dit doen we aan de hand van de zogenaamde Trias Energetica:

1. reduceren van de energievraag, bijvoorbeeld door extra isolatie,
2. duurzaam opwekken van energie, bijvoorbeeld door zonnepanelen of een warmtepomp,
3. zuinig en efficiënt omgaan met andere brandstoffen, bijvoorbeeld door een zuinige CV ketel.

 

Deze aanpak vergt aanpassingen die u misschien niet voor ogen heeft. We richten ons daarom in eerste instantie altijd op hetgeen direct met uw verbouwing gerealiseerd kan worden, meestal de reductie van de vraag. 

In het kader van duurzaam en gezond bouwen zijn we veel bezig met houtbouw. Naast het voordeel dat hout een vernieuwbaar materiaal is, heeft houtskeletbouw het voordeel dat de isolatie tussen de stijlen geplaatst kan worden waardoor een kleinere gevelopbouw nodig is en u dus meer binnenruimte overhoudt. Daarnaast is het een veel lichtere constructie waardoor minder zware constructieve aanpassingen nodig zijn voor uw (ver)bouwplan.

Bouwadviesbureau Zeyden | Engelandlaan 450 | 2034 NP Haarlem